U organizaciji direktorijata za kulturu, omladinu i sport u Prizrenu sinoć su dodjeljene godišnje nagrade za najbolje kulturne poslenike i sportiste. Nastavlja  se tako tradicija pospešivanja i podržavanja ljudi iz ovih oblasti.

Zato nije slučajno što su među dobitnicima bili iz Dokufesta, međunarodnog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma, organiziatori Dana Sarajeva u Prizrenu povodom međunarodnog dana Bošnjaka, predstavnici informativnih kuća koje su dale doprinos na razvoju kulture i sporta.

U przničnoj atmosferi uz učešće brojnih kulturno-umjetničkih društava dodjeljeni su pehari i zahvalnice za najuspješnije sportiste i sportske klubove opštine Prizren, te za najuspješnije javne ličnosti iz svjeta kulture.
 
Sportista godine za 2010. u opštini Prizren je rvač Egzon Shala. Iz bošnjačke zajednice zahvalnice i pehare su dobili Fadilj Mujovi osnivač škole fudbala ,,Internacional“ za doprinos razvitku sporta u opštini Prizren, prije svega bošnjačke zajednice, te ispred kulturno-umjetničkog društva “Podgorski biseri“ Alija Fejza, kao i Ramit Ameti, predsjednik udruženja „Merak“ za doprinos u organizaciji manifestacije ‘Dani Sarajeva u Prizrenu'.

“Ovo priznanje nas neće uspavati. To nam je još veća obaveza i odgovornost da ono što smo započeli ostvarimo do kraja i krenemo u slijedeću fazu osnivanja šahovske škole gdje bi još više naše djece uključili u sport“, rekao je Fadilj Mujovi i naglasio da otvaranje šahovske škole prevashodno znači da se ona djeca koja sebe ne vide u fudbalu nađu u šahu ili nekom drugom sportu.

Manifestacija je protekla u izvanrednoj atmosferi ali sa zamjerkom organizatoru da nije izrečena čak ni dobrodošlica na jezicima manjinskih zajednica.