Predsjedništvo Demokratske stranke Kosova, ogranak u Prizrenu, obavještava javnost da u okviru aktivnosti tokom posljednjih nekoliko dana, organizovala je niz sastanaka s strukturama i aktivistima PDK u regiji Prizren.

Tokom realizovanih posjeta podograncima PDK potvrđeno je trajno opredjeljenje i spremnost struktura i aktivista na terenu koji su pokazali kontinuiranu predanost i upornost.

Predsjednik ogranka PDK Prof. Dr. Ramadan Muja i vođe ogranaka u PDK zatražili su daljnju mobilizaciju stranački aktivista, ističući činjenicu da Demokratska stranka Kosova zaslužuje povjerenje građana Kosova i time još više nastaviti sa tradicijom pobjeda, jer ima jako vođstvo, ima jasnu viziju i program za izradu i provedbu kohezivne politike usmjerene na održivi ekonomski razvoj, vladavinu zakona i reda, povećanja kvaliteta u obrazovanju, stvaranje prosperiteta za građane, stalno poboljšanje infrastrukture i jasnu i sigurnu viziju da se naša zemlja integiše u Europsku uniju i drugim međunarodnim mehanizmima.

U međuvremenu, s druge strane, od strane vođstva ogranka izvršene su sve potrebne tehničke i profesionalne pripreme koji se odnose na organizacijsku stranu parlamentarnih izbora, gdje je među ostalim formalizovana i shema Izbornog štaba  ogranka PDK u Prizrenu .

Shema Izbornog štaba ogranka PDK se sastoji od šest osnovnih komponenti.

1. Šefa Izbornog štaba
2. Sektor nadzora i povjerenik
3. Financijski sektor
4. Sektor informacija
5. Sektor za kontakt sa glasačima
6. Žalbeni sektor

Predsjedništvo ogranka PDK u Prizrenu je jednoglasno donijelo odluku da Šef Izbornog štaba za ogranak u Prizrenu bude g. Nijazi Kryeziu, dok će ostali sektori Izbornog štaba biti vođeni od strane višeg rukovodstva podružnice u Prizrenu, stoji u saopštenju koje potpisuje Samir Hoxha, glasnogovornik podružnice Prizren/2010.