U prisustvu gradonačenika Ramadana Muje, najviših opštinskih zvaničnika, predstavnika biznisa, nastavlja se karavan privatnih poduzetnika koji su svoje proizvode domaćeg porijekla izložili na Trgu Šadrvana.

Domaći proizvodi biće sve prisutniji, znatno jeftiniji za sve građane, od samog početka “Nedjelje kosovskog biznisa”, koju organizuje Kosovska Agencija Biznisa (AKB). Ovu manifestaciju podržava Ministarstvo trgovine i industrije, tačnije Agencija za promovisanje kosovskih institucija, (APIK).

Predsjednik AKB-a, Agim Shahini, kazao je da će tokom cijele nedjelje biti organizirane promocije domaćih prehrambenih proizvoda širom Kosova.

“AKB traži da se podigne kvalitet domaćih proizvoda i tražimo od institucija, naročito od Vlade Kosova, koja treba da pomogne domaću proizvodnju”, rekao je Shahini, napominjući da je privatni sektor u značajnom porastu te da je Vlada u obavezi da joj pomogne.

Šef APIK-a, Mustaf Hasani će i dalje nastaviti sa aktivnostima koji bi privukli strane investitore i kako bi ulagali na Kosovu.

Nedjelja biznisa će biti nastavljena i u Pristini, Peći, Uroševcu, Mitrovici i Gnjilanu.

M. Balje