Članovi predsjedništva Ujedinjene stranke Bošnjaka (USB) su u okviru upoznavanja sa svojim radom danas posjetili sjedište Alijanse za budućnost Kosova  (AAK), gdje su razgovarali sa predsjednikom prizrenskog ogranka te stranke Bislimom Zurapijem.

U prijatnom susretu istaknuta je podrška AAK na ujedinjenju bošnjačkog političkog faktora, kako je istaknuto, za što usješnijeg predstavljanja bošnjačke zajednice.

"Iz našeg susreta koji je imao za cilj upoznavanje sa čelnicima AAK izvukli smo vrlo dobronamjernu poruku od gospodina Bislima Zurapija, predsjednika ogranka, koja će nam služiti kao putokaz u daljem našem radu. Naš domaćin je također istakao svesrdnu podršku našoj stranci koja je nova na političkoj sceni Kosova“, kazao je Abdirahman Zulji, predsjednik USB-a, dok je Ramče Kasi, član predsjedništva te stranke, istakao da će u toku narednih dana uslijediti posjete ostalim političkim partijama iz većinske zajednice.

"Naš danasnji sastanak sa gopsodinom Bislimom Zurapijem i njegovim suradnicima je bio vrlo kvalitetan i konstruktivan, tako da ćemo nastaviti i ubuduće suradnju sa AAK-om, kazao je Kasi.

Predsjednik ogranka AAK u Prizrenu, Zurapi je potencirao neophodnu suradnju programski bliskih partija i dodao da su „ovakvi susreti veoma korisni i djelotvorni“.

"Imajući u vidu pojavu velikog broja političkih partija u bošnjačkoj zajednici, dobro je da se pojavila i jedna stranka  koja ima za cilj ujedinjenje političkog korpusa radi boljeg prezentiranja i predstavljanja bošnjačke zajednice. T to značajne zajednice koja je po brojnosti druga etnička zajednica u Prizrenu“, rekao je Zurapi i dodao da se zbog brojnosti stranaka „glas naroda više uopšte ne čuje“.

Zurapi je istakao da  je "iz ličnog iskustva sa strankama na loklanim izborima primjetio da se pojedine stranke u bošnjačkoj zajednici registruju radi ličnih interesa pojedinaca“, te da mu je drago da se „najzad pojavila jedna nova stranka koja teži ka ujedinjenju - a to je USB.

"Kod ovih ljudi, sa kojima sam se danas susreo, a svi su čelnici USB-a, vidim iskrene namjere da uspiju na ujedinjenju bošnjačkog političkog korpusa, a oni imaju kadar i imaju, što je najbitnije, i vizije i volju kako da to ostvare. Volju da stvarno  pomognu zajednici da ima bolju budućnost za šta sam ja sam spreman, da kao partija, kao AKK koja je treća u Prizrenu i na nivou Kosova, da pomogne i da podržava njhove vizije, jer smo mi mnoge vizije približili. Nadam se da će sa ovom vizijom bošnjački narod imati stvarne predstavnike koje će se boriti za njihove interese“, zaključio je predsjednik prizrenskog ogranka AAK Bislim Zurapi.