Predsjednik SO Prizren dr Ramadan Muja sa saradnicima označio je početak radova na zdarvstvenoj ambulanti u Planjanu, podšarplaninskom selu ove druge po veličini kosovske opštine. Biće to moderan objekat koji će zadovolajvati potrebe oko 1600 građana ovog bošnjačkog sela.

“Želja nam je da nam narod bude što zdraviji. Zato smo samo u Župi do sada izgradili 10, a na nivou opštine 41 ambulantu”, kazao je predsjednik Muja dodavši da u ovaj objekat opština ulaže 29 hiljada eura, ali da je opština učestvovala i u izgrdnji “bazena za vodu i  postavljanju kocki u selu”.
 
Mehmedali Gashi, direktor glavnog centra familijarne medicine  kazao je da će se postarati da u ovoj ambulanti rade kvalifikovani kadrovi, jedan medicinski tehničar svakog dana, a ljekar dva ili tri puta u sedmici.
 
“Potrudićemo se da i ovu  kao i druge ambulante budu snabdjevene kvalifikovanim kadrovima i tehnikom” 

Predstavnici sela i mještani su zahvalni što će uskoro i oni dobiti zdarvstvenu ambulantu i nećce više zbog jedne injekcije putovati u 15-ak kilometara udalejni Prizren, ili nešto bliže u Rečanu.



“Dugo smo čekali  ovu ambulantu koju su nam mnogi obećavali. Selo broji oko 1600 stanovnika  pa ćemo u buduće imati medicinske tehničare koji će ovdje biti svakodnevno, a ljekari će ordinirati nekoliko dana u sedmici. Mi smo zbog toga presrećni” kazao je Alen Azari, predsjednik sela.
 
”Ovo je spas za cijelo selo. Do sada se islo u Rečanu, Sredskoj ili Prizrenu. Sada ćemo ambulantu imati u selu, odlično” rekao nam je mještanin Mahir Azari.