Avdil Avdilaga, Imer Krasniqi,  Elami Hoto, Gjavit Berisha i Artan Bitiqi su uhapšeni pod sumnjom da su  preksinoć oko 3 sati u ulici Bajrakliji opljačkali blagajnu  u prostorijama Islamske zajednice u Prizrenu.

Kako je izjavio čuvar objekta koji je prilikom pljačke fizički napadnut a posle oslobođen, pljačkaši su bili maskirani i naoruzani pištoljima.

Razbojnici su napravili otvor u jednoj od kancelarija i odatle odneli novac. Pookušali su da sa sobom odnesu i sef ali ih je njegova težina spriječila u toj namjeri.

Na press konfeernciji u sjedištu regionalne policije direktor Nexhmi Krasniqi kazao je novinarima da su oni o tome obavjesteni nakon pola sata i odmah stupili u akciju otkrivanja a onda i hapšenja kriminalaca.
 
“Automatski smo izdali naređenje da se formira čelični prsten u našem rejonu, dakle prizrenskom regionu što je i naša zona odgovornosti. Blokirani su svi prialzni i izlazni putevi glavni i regionalni i bili spremni da uhapse počinioce ovog kriminalnog akta”, kazao je major Krasniqi istakavši da su oni ovaj slučaj obavili profesionalno pohvalivši na taj način pripadnike policije koji su bili angažovani na ovom slučaju.
 
Po riječima Krasniqija uhapšeni su učestvovali i u drugim kriminalnim aktima i u inostranstvu.
 
“Dvojica od njih poznati  su interpolu na osnovu informacioja koje imamo zbog organizovanog kriminala u Švicarskoj i drugim zemljama. Zbog toga su  izbačeni, jedan iz Njemacke drugi iz Švicarske. Jedan od njih, na osnovu naših informacija, vežbao je i planirao krađe tri mjeseca u jednom od hotela”