Juče je u popodnevnim satima u Prizrenu na glavni trg pristiglo oko 200 eurobajkersa - motociklista. Bilo ih je iz cijele Evrope, od Njemačke, Francuske, Švicarske, Švedske pa do BiH i Hrvatske. Oni su u Prizren donjeli 700 hiljada eura vrijednih medikamenata.

Eurobajkersi su u Prizrenu došli na poziv Društva motociklista „Shqiponjat“ iz Prizrena podpomognuti od Direktorijata za turizam i ekonomski razvoj Opštine Prizren.
 
Na trgu je ovim povodom organizovana izložba prodajnog karaktera sa proizvodima koji su karakteristični za Prizren kao multietničku sredinu, počevši od hrane, tradicionalne nošnje i predmeta ručnog rada pa do bakarnih suvenira i filigrana.

Nastupili su i članovi kulturno-umjetničkih društava iz redova albanske, bošnajčke, turske i RAE zajednice.

{gallery}galerije/eurobikers{/gallery}

Direktor direktorijata za turizam i ekonomski razvoj Shend Kabashi kaže da je ovo samo početak realizacije ideje da Prizren postane turistička destinacija.

“Ne može se ništa na brzinu. Moramo još puno svi raditi ako hoćemo da Prizren postane turistička destinacija. Mislim da preduslove za to imamo, jer je Prizren najznačajnije i najvrednije staro gradsko naselje na Kosovu, a njegova multietničnost ga čini posebnim“, rekao je Shend Kabashi.

U kasnim večernjim satima na Šadrvanu je održan rock koncert, a po završetku koncerta organizatori su dodjelili zahvalnice predstavnicima moto klubova koji su boravili u Prizrenu.