Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas u pratnji svojih saradnika boravio je u prizrenskoj opštini. Posjetio je najpre Novake, povratničko selo gdje je sredstvima Vlade Kosova i međunarodne zajednice, izgrađeno 60-ak kuća a onda i sabornu crkvu Svetog Đorđa u centru grada.

Kako je izjavio novinarima, među njima i lokalnim, došao je ovdje u humanitarnu misiju. Pokolonio je, naime, povratnicima u Novakama kombi za prevoz i ako su oni to od opštine Prizren dobili prije nekoliko godina, računajuci i vozača koji ih vozi po utvrđenom voznom redu. I za uređenje obora saborne crkve Đilas je poklonio novac.

On je izarzio žaljenje zašto mu predhodni put nije bio dozvolejn ulazak na Kosovo. Sa obarzloženjem da se ovdje ne bavi visokom politikom odbio je da prokomentariše izjavu nekih srbijanskih zvaničnika da “sjever Kosova treba da se pripoji Srbiji”.

Delegaciju iz Beograda pratila je kosovska i Eulex policija. Prije nego što su otputovali za Dečane, prošetali su Šadrvanom. Nije bilo nikakvih incidenata.