Sa velikim razočarenjem Vas obavještavam da projekat naše organizacije Učestvovanje u pješačkom pohodu Žepa - Potočari ("Marš mira 2010. trasom smrti do slobode, jula 1995.") i dženazi identifikovanih žrtava u Potočarima (Srebrenica) 2010 nije naišao na razumjevanje Borda direktora Opštine Prizren, odbijen je, stoji u saopštenju NVO Vrelo kojeg je potpisao Isak Meta.

Ne bih ulazio u razloge odbijanja ali vjerujem da razočarenje i dalji napor za realizaciju ovog projekta moramo zajednički podjeliti.

Ukoliko mislite da se treba ići do kraja (smatram da je ovaj projekat zajednički) molim Vas da na adrese našeg Udruženja (nvo_vrelo@hotmail.com, ngo_vrelo@hotmail.com), a sa zvaničnih adresa vaših organizacija, pošaljete tekst podrške kako bismo uz Vašu podršku, zajednički, priložili žalbu na odluku Borda Opštine Prizren.

U saopštenju se još kaže: „Od Vašeg odaziva i podrške zavisi nastavak ovog projekta, pokazaće se naše zajedničko interesovanje i želja da se on realizuje. I naravno, ukoliko imate alternativu za finansijsku podršku ovoga projekta molimo Vas da nas obavjestite. I dalje smo mišljenja da je realizacija ovog projekta obaveza nas Bošnjaka Kosova“.