Nakon samo sat vremena sjednica Skupštine opštine Prizren je prekinuta i odložena na  neodređeno vrijeme. Produbljuje se na taj način institucionalna kriza lokalne samouprave.

Insistiranje opozicionih odbornika  da se održi vanredna sjedenica bazirana na zahtjevu dan prije ove seanse, a ne kao što je predsjedavajući Skupštine zakazao redovnu sjednicu, blokiralo je rad parlamenta ove druge po veličini koosvske opštine.
 
"Ne slažem se sa održavanjem redovne sjednice. Mi smo tražili najprije nastavak vanredne sjednice, koja nakon pazuze nije nastavljena, jer je ranije odgođena", rekao je predstavnik LDK, Ridvana Hoxha, koji je optužio za nemar Nijazija Kryeziua, predsjedavajućeg Skupštine.
 
Predsjednik opštine Ramadan Muja je pozvao opozicione odbornike da ne blokiraju rad Skupštine kako bi izabrala svoja tela, kao što je dnevnim redom i predloženo.

"Savjetujem vam da ne ometate procese. Mi smo mnogo unazad, moramo izabrati komitet za financije i politiku te odbor Zajednice, itd.., Bez tih organa ne možemo raditi ovdje. Napokon imate odgovornost i prema svom biračkom tijelu” kazao je predsjednik Muja pokušavajući da ih ubjedi na anstavak sjednice pomenuvši da treba da se raspravlja i o opštinskom logou, tako bolnom pitanju za predstavnike albanskih političkih partija. No i to, međutim, nije dalo efekta.
 
Haziz Hodaj iz LDK zatražio je samo nastavak prekinute vanredne sjednice i onda da se deblokira rad opštine.
 
Dok je Lulzim Kabashi LDD izrazio uvjerenje da razlog za blokiranje leži u ne poštovanju Zakona o lokalnoj samoupravi.
 
"Zahtjevi opozicije su jasni, samo primenjujte zakone. Gradonačelnik je prekršio opštinski statut imenovanjem dva zamjenika predsjednika. Stoga tražimo povratak zakonitosti s obzirom na hitno održavanje Skupštine, ali i povlačenje odluke o imenovanju dva zamjenika predsjednika iz redova albanske zajednice", rekao je Kabashi.

S druge strane, član glavnog odbora PDK, Afrim Avdaj je predložio je da se ova sjednica održi, a da se naknadno zakaže vanredna. Ni to međutim nije prihvaćeno pa je nakon 15-to mintne pauze Kryeziu označio kraj ove sejdnice ne rekavši kada i u kom vremenskom periodu će se održati nova.

Taj potez je razbesnilo predstavnike opozicije koji su na konferenciji za novinare u dvorištu opštine istakli krah lokalne samouprave.

"Danas imamo stvarnu primopredaju vlasti prije nego da do nje istinski dođe. Kao što vidite Vlada ne funkcioniše u Prizrenu," rekao je Haziz Hodaj (LDK), založivši se za izbor novog predsjedavajućeg Skupštine  koji će se vratiti na zakonodavnim funkcijama.
 
Lulzim  Kabashi (LDD) pozvao je vladajuću stranku da riješi svoja unutarnja pitnja jer  ne može osigurati većinu glasova. "Građanin Prizrena ne mogu biti talac podjele unutar PDK", rekao je on, stavljanje u krizu na dušu Vladi SO.

Prekid Skupštine bio je kritikovan i od strane predstavnika Kosovskog demokratskog instituta (KDI).

"Prizrenska opšine je nefunkcionalna zbog neslaganja unutar aktuelne koalicije. Pozivamo poziciju i opoziciju da pronađu put za suradnju, a ne da manipulišu glasovima građana. Prizren je imao tri izborna kruga kako bi izabrao svog gradonačelnika, a sada je očigledno da sada predsednik opštine preuzima vlast u svoje ruke. Apelujemo da se ovo stanje prevaziđe ", izjavio je Ismet Kryeziu član predsjedništva KDI.

Opšina Prizren je do sada održala samo konstitutivnu i vanrednu sjednicu: Ova posljednja sjednica Skupštine je prekinuta na neodređeno vrijeme i nezna se kada će biti nastavljena.