Nastavljaju se problemi u opštinskom odboru PDK koji je na posljednjim izborima, poslije trećeg kruga, pobjedio sa kolicionim partnerima. Nakon sto je juče Zafir Berisha, predsjednik opštinskog odbora i šef izbornog štaba, podnio neopozivu ostavku na sve funkcije i članstvo u DPK i u Skupštini Kosova nastupaće kao “nezavistan kandidat” optuživši vrh svoje stranke “za staljinizam”, danas mu se pridružio i Leart Batusha.

Batusha, koordinator PDK i član predsjedništva omladine PDK se javnosti obratio saopštenjem u kojem  kaže da više nije član ove partije.
 
“Ja Leart Batusha, koordinator PDK i članovi Predsjedništva omladine PDK u Prizrenu, kao posljedica trenutne politike lokalne samouprave u Prizrenu i ignoriranja glasova građana od strane gradonačelnika centralne i lokalne strukture PDK, podnosim ostavku.

U moje i ime vodstva omladine PDK pododbora u Maloj Kruši i mnogi aktivisti ovog pododbora  i uz snažnu potporu predsjednika podogranka u Maloj Krushi, Xhelila Zylfiua, obavještavamo strukture PDK da od danas nismo članovi ove partije.
 
 Kako ce se sve ovo odraziti na inače rovitu situaciju u gradskoj skupštini pokazaće naredni dani. Jedno je sigurno, nikako da krene sa uobičajenim radom na ispunjavanju obećanja data za vrijeme dosta duge predizborne kampanje.
 
Mnogi idu dotle pa kažu da će, možda, uslijediti novi izbori.