Policija u Prizrenu dobila je informaciju da se u selu Muradem, jedno sumnjivo vozilo kreće bez upaljenih svetala i da se u tom vozilu nalaze četiri sumnjive osobe.

Policijska patrola je odmah je zauatavila vozilo tipa  “Audi“ bez registarskih tablica. Tokom kontrole osumnjičenih osoba i vozila, policija je našla jednu kesicu, za koju se  sumnja da je riječ o marihuana. Također, kod njih je pronađen i pištolj tipa TT kalibra 7.62 mm sa osam metaka, za koje osumnjičeni XH. XH. priznao da pripadaju njemu.

Na mjesto događaja je izašla ekipa kriminalistike i ekipa za antidrogu. Osumnjičeni su prevezeni u policijsku stanicu, i nakon konsultacije sa Javnim tužiocem oslobođeni. Istraga je u toku.
 
Policija je i na kontrolnom punktu kod Ljubižde u vozilu u kojem su bila pet muškarca albanske nacionalnosti  A. K., A. M., B. S. , A. A. i K. M. i kod njih otkrila šest kesica sa 21 gramom marihuaane. Droga im je oduzeta, osumnjičeni su oslobođeni. Slučaj se nastavlja redovnom procedurom.
 
Samoubistvo Etiolom
 
S.B. iz Skoze kod Prizrena je preminula u Kliničkom bolničkom centru u Prištini nakon što je popila Etiol.  Osoba, čijoj se ne navodi pol, iz Prizrena prevezena je u Prištinu, ali je ubrzo preminula. O ovom slučaju je obavešten i Javni tužilac koji je dao naredbu da beživotno tijelo pošalje  na Institit za sudsku medicinu na autopsiju. Slučaj je pod istragom.
 
Napadnut taksista
 
Taksisti N.Sh. je preteći mu nožem F. XH. oduzeo 96 eura, telefon i saobračajnu dozvolu i pobjegao u nepoznatom pravcu. Osumnjičeni je ušao u taksi u svojstvu putnika i onda poceo da prijeti. Napadač još nije uhapšen, a istraga je u toku.

Konvoji KFOR-a mogu usporiti saobraćaj
 
Od 6. do 9. aprila, svakim danom prije podne, od Prizrena, put Grlice, preko Suve Reke, Urosevca pa sve do Skoplja, kretaće se konvoj  kamiona. Mogu se stoga očekivati smetnje u saobraćaju, kaže se u saopštenju iz multinacionalnih borbenih snaga sektora Jug sa sedištem u Prizrenu.

Zato se od strane pripadnika KFOR-a mole učesnici u saobraćaju za strpljenje pošto, možda, može doći i do eventualnih kašnjenja u saobraćaju.