U Prizrenu novi problemi na političkoj sceni. Nakon sto su u trećem krugu pobjedili na izborima, Demokratska partija Kosova (PDK)  sa koalicionim partnerima, jedva je sastavila novi kabinet. Predsjednik opštine dr Ramadan Muja je to javno saopštio pred novinarima, a izbile su nesuglastice i pale su i teške riječi, i to u samoj Demokratskoj partiji.

Predsjednik ovog ogranka, narodni poslanik u parlamentu Kosova i šef izbornog štaba Zafir Berisha, je na press konferenciji zapretio da ova vlada, kako je naglasio, neće opstati više od mjesec dana. Ali pođimo redom.

Iz kabineta predsjednika Muje nakon dvomjesečnih konsultacija, pregovora i ostalih verbalnih sukoba, saopštena su imena 12 direktora, između ostalog i Shani Berishe, rođenog brata Zafira Berishe, koji je trebao da bude na čelu direktorijata za katastar i geodeziju. Kažemo trebao jer je odmah podnio ostavku na tu funkciju.

Nezadovoljan jer, kako pernose neki mediji njegovu izjavu, nije konsultovan i odmah je podnio ostavku. To je stvorilo pometnju prilikom koktela sa novoizabranim direktorima pa se na početak čekalo malo poduže.

Predsednik Muja se zahvalio svim direktoeima predhodnog sastava navevši prioritete novog kabineta. "Poboljšanje infarstrukture, izgardnja nekoliko dodataka osnovnih čkola, početak rada na auto putu, aktivniji rad sa mladima, početak rada univerziteta u Prizrenu - samo su neki od prioriteta" – kazao je dr Muja.

Upitan kako komentarise ostavku jednog od direktora, on je između ostalog kazao.

“Neka svako razmišlja svojom glavom ukoliko ne prihvata položaj. Žao mi je, ako se za tako nešto neko opredjeli pošto ja zvanično nisam dobio ostavku, ali ako je tako on zna svoj interes“ kazao je dr Muja.

Odmah nakon toga u sedištu  opštinskog odbora PDK, predsjednik opštinskog odbora Zafir Berisha je izneo svoje neslaganje sa nekim od novoizabranih direktora:

“Ja sam predsednik opštinskog odbora već pet godina, ali nisam čuo za ime jednog od direktora. Oko 70 odsto naših članova su iz prosvete, a mi iz PDK, kao pobjednici izbora, imamo minijaturnu vladu. Ja sam se tokom izbornog procesa zalagao da imamo polovinu vlade što nije ispoštovano” -  kazao je Berisha i posebno naglasio:

“Faktički mi mislimo da je ova vlada gubitnik jer ne može rješavati građanima njihova potraživanja. Zato, izmedju ostalog smatramo da neće opstati ni mjesec dana”.

Kako će se sve ovo rješiti pokazaće naredni dani.  Dobri poznavaoci  kažu  da su na pomolu promjene u vodećoj političkoj stranci grada na Bistrici.