Prema zvaničnim podacima u prizrenskoj opštini jutros u sedam sati otvoreno je svih 60 biračkih centara sa 196 glasačkih mjesta. 

ao i 13. decembra i jutros biračko mjesto nije otvoreno u Novakama, srpskom povratničkom selu, ali kako je saopštila Nesern Lushta predsjednica CIK-a, ovom prilikom ni u Sredskoj nije otvoreno biračko mjesto. Lushta je izarzila nadu da će otvoriti alternativna mjesta za galsanje u oba naselja. 
 
Ko će biti predsjednik Prizrena u naredne četiri godine Dr Ramadan Muja iz PDK-a ili Hanefi Muharremi iz LDK-a  odlučiće danas građani ove druge po veličini kosovske opštine u trećem krugu.
 
Kandidata PDK podrzavaju bošnjačke, turska, askalijska i partija prava a pridruzio im se i Ruzhdi Rexha kandidat za grdonačelnika koji je osvojio oko 14 odsto glasova. Praktično u polsednji čas pridružila im se i Alijansa za novo Kosovo Behxheta Pacollija mada je kompletno rukovodstvo podnijelo neopozivu ostavku zbog neslaganajs sa predsjdnikom Pacollijem. Slično su uradili i članovi sesokog odbora Demokratskog saveza Dardanije iz Žura
 
Sa druge strane LDK oizmeđu ostalih podržavaju  AAK, ORA, albanska demohrišćanska partija te jedna bošnajčka partija.
 
Oba kandidata koji su imali na raspolaganju pet dana za perdizbornu kampanju obećali su mnogo toga. Između ostalog velika ulaganja koja premašuju 60 miliona eura.  
 
Glasači očekuju boljitak u svim životnim segmentima aI od novog predsednika da bude u njihovoj službi, usluge budu brže a nastavi se sa poboljšanjem infrastrukture.
 
Kao što se i očekivalo u prepodnevnim satima manje je bilo glasača na biračkim mjestima. Očekuje se da taj broj bude veći u popodnevnim satima.
 
U drugi krug na birališta je izlišlo oko 53 i po hiljade birača ili 44,3 odsto.
 
Koliko će ih danas izići znaćemo večeras a očekuje se veliko slavlje bez obzira ko bude pobjedio. 
 
Iz policije, koja je povećala svoje prisustvo, nije javljeno da je bilo problema a angazovan je i veliki broj posmatrača.