U Prizrenu je počela kampanja za treći krug izbora na kojem 31. januara treba da se izabere predsjednik opštine. Kandidati su dr Ramadan Muja iz Demokratske partije Kosova (PDK), aktuelni predsjednik u predhodne dvije godine i Hanefi Muharremi iz Demokratskog saveza Kosova (LDK).

Dr. Muja sa suradnicima i koalicionim partnerima posjetio je prvog dana predizborne kampanje buvlju pijacu, popularni Ćuljan i razgovarao sa trgovcima o poboljšanju uslova na tržištu. Obećao je da će se, ako ponovo bude izabran za predsjednika, založiti za bolje uslove njihovog poslovanja. Postojeću situaciju nezaposlenosti povezao je i sa velikom ekonomskom krizom u svijetu.
 
"Velki je uticaj svjetske krize koja se reflektuje i ovdje na nezaposlenost pa je manja kupovna moć. Sada u januaru se to još više osjeća jer su građani novac podigli prije Nove godine, ali verujem da će se situacija kretati ka pozitivnijim trendovima“ –  kazao je dr Muja koji je nakon toga posjetio proizvodne pogone privatnih preduzetnika stacioniranih u nekadašnjoj industrijskoj zoni, bivšem ISF “Progers”, poznatijoj kao “Perlonka”.
 
Interesujući se za njihov položaj i probleme sa kojima se suočavaju u svakodnevnom poslovanju, i ovdje je kandidat PDK obećao da će se zaloziti, kako bi u granicma mogućnosti, olakšao položaj i njihovo poslovanje.
 
Sa druge strane čelnici opštinskog dobora LDK održali su press konferenciju na kojoj je njihov kandidat Hanefi Muharremi kritikovao aktuelno vlast, kako je kazao, za korupciju i zloupotrebu položaja jer su prije početka predizborne kampanje “u zgradi opštine potpisali kolaicioni sporazum sa Socijalističkom i Liberalnom partijom Kosova i ako zgrada opštine nije partijsko, već vlasništvo svih garđana”.
 
"Mi kao partija i koalicija Saveza za Prizren spremni smo da u budućem mandatu poštujemo zakon, budemo transparentni i borimo se protiv korupcije”  –  kazao je Muharremi posebno naglasivši “Manjine ili zajednice koje žive u našoj opštini, prije svega Bošnajci i Turci, imaće sve prednosti koje treba da ima jedna zajednica. Ovo tim pre što u predhodne dvije godine nije bilo tako i dokumenta im nisu izdavana na odgovarajućem jeziku.
 
Na izborima 15. novembra i 13. decembra prema zvaničnim podacima Centralne izborne komisije (CIK-a) nije dobio većinu pa se, kao i u Lipljanu, održava treći krug izbora.