Prije novembarskih, lokalnih zibora, u Skorobištu, na prostoru bivše osnovne škole započeli su radovi na izgardnji sportskog igrališta. Započeli pa stali. Zvanično objašnjenje jeste “zimski period”.

Mještani, pogotovu mladi su, međutim,  nestrpljivi i sumnjaju u iskrene namjere izvođača poslova koji je na tenderu dobio posao i znao sve okolnosti. Samo je porušena stara škola, počelo da se ravna teren i tu se stalo.

Igralište treba da bude asfaltiran ili betoniran, ograđen i osvjetljen.

Kompletan projekat vredan 20 hiljada eura finansira SO Prizren. Igralište je trebalo da se izgradi na drugom mjestu, ali zbog partijske netrpeljivosti i prestiža u selu, počeo je da se gradi na mjestu stare škole izgrađene 50-ih godina prošloga vijeka u kojoj se obrazovalo na hiljade Skorobištana koji su, s pravom, emotivno vezani za to mjesto.


Ovako je škola izgledala prije rušenja i početka gradnje igrališta

Nova i moderna škola sa školskim igralištem vrijedna oko 350 000 eura, dar međunarodnih i domaćih donatora,  prije nekoliko godina izgarđena je na drugom kraju ovog sela. Ima i moderno školsko dvorište, ograđeno je i osvjetljeno.

Skorobište, koje se nalazi na desetak kilometara istočno od Prizrena, ima oko hiljadu i po stanovnika. Do nejga se stiže asfaltiranim putem izgarđenim prije tri godine.

Mladi Skorobištani su poznati kao dobri sportisti. Osvajali su prva mjesta u fudbalu na više turnira, ali dobijali nagrade za fer plej. Veruju da će, kada se izgradi ovo igralište, biti još bolji sportisti.