14. oktorbar 2009. - Oktobar mjesec je bošnjačkoj zajednici u opštini Prizren donio nekoliko donacija za realiziranje kapitalnih projekata u infrastrukturi.

Nakon pekjučer otvorenih radova na izgradnji sportskih igrališta u Skorobošti u Podgoru i Mušnikovu u Župi, nadomak Prizrena, jučer su ministar saobraćaja i telekomunokacije Fatmir Ljimaj, zamjenik predsjedavajućeg Skupštine Kosova Džezair Murati i predsjednik SO Prizren dr. Ramadan Muja svečano otvorili početak radova na izgradnji i asfaltiranju puta Landovica Grnčare. Ovim se za mještane Grnčara zaokružuje jedna duga etapa u zahtjevima izgradnje njihove saobraćajnice, čija će ukupna vrednost realizacije projekta iznositi oko 455 hiljada eura.

"Izgradnjom puta Grnčare se povezuje sa urbanim djelovima Prizrena, kazao je Muja i dodao da je interes Ministarstva saobraćaja i telekomunikacije i opštine da se infrastruktura maksimalno uredi za jedan bolji život gradjana, ne samo u gradu, već i u selima", kazao je predsejdnik opštine dr. Ramadan Muja i dodao da će "Ministartsvo transporta i telekomunikacije i opština izgraditi i druge puteve: Rečane-Stružje u Župi, zatim puteve u Skozi i Koriši".

Ministar Fatmir Ljimaj je na otvaranju radova na ozgradnji puta Jaglenica – Grnčare potencirao da je "Prizren duhovni i historijski centar Kosova":

"Mišljenje ministra obrazovanja i premijera Kosova je da se u Prizrenu otvari još jedan univerzitet, a autostrada koja će prolaziti biće motor ekonomskog razvoja grada i cijelog Kosova", kazao je ministar Ljimaj i dodao

"Centar ne može biti samo Priština, sada imamo još jedan jak centar i u kulturi i u ekonomiji, a to je Prizren", poručio je ministar Ljimaj.

U ime mještana Grnčara koji su dostojanstveno dočekali visoku dlegaciji vlade Kosova, obratio se predsejdnik sela Nijaz Pajaziti.

"Ovo je jedan historijski datum za naše selo, naše naselje, sutra, prekosutra biće to jedno veoma lijepo selo, kazao je predsejdnik Grnčara Pajaziti koji seu ime svojih mještana zahvalio na donaciji ministarstva saobraćaja i telekomunikacije i SO Prizren koja je iz svoga buđeta, također, izdvojila 100 hiljada eura.