09.07.2009. - Zamjenik ministra za povratak u Vladi Kosova Rifat Krasnići i srpski članovi Radne grupe za povratak u Prizrenu izrazili su nezadovoljni angažovanjem opštine Prizren na povratku raseljenih.

Predstavnici Srba u Radnoj grupi su u četvrtak na redovnom mjesečnom sastanku o povratku raseljenih rekli da se ne čini ništa ili ne dovoljno da se raseljeni koji to žele poslije deset godina vrate kućama. Oni smatraju da je pogotovo teška situacija u samom gradu Prizrenu, gdje živi 18 Srba, a nije bilo povratka raseljenih Srba.

Zamjenik ministra za povratak u Vladi Kosova Rifat Krasnići rekao je da nije zadovoljan radom predstavnika opštine Prizren na povratku raseljenih.

"Nedopustivo je da se budžet kancelarije za zajednice smanji umjesto da se poveća. O tome ću obavjestiti Vladu", rekao je Krasnići i podsjetio da je ove godine Vlada Kosova izdvojila million evra za izgradnju kuća u selu Donja Srbica u opštini Prizren.

Potpredsjednik opštine Prizren Erdžan Špat posjetio je članove Radne grupe za povratak Srba i pozvao ih da izađu na lokalne izbore na Kosovu 15. novembra, jer tako, kako je naveo, mogu najbolje da se bore za svoja prava.