14. jun 2009. - Univerzitet u Prištini, je putem  Edukativniog fakulteta u Prizrenu, nastave na bosanskome jeziku, uz podršku OSCE-a, raspisao konkurs za upis troje studenata na postdiplomski studij u Bosni i Hercegovini na grupi za bosanski jezik i književnost, matematiku, pedagogiju, psihologiju, informatiku i tehnologiju.

Konkurs je namjenjen kadrovskom dopunjavanju nastave na bosanskom jeziku na Edukativnom fakultetu u Prizrenu. Izabrani kandidati imaće pravo na stipendiju, prijevoz i troškove života, u trajanju od jedne školske godine. Od izabranih kandidata očekuje se, da se na zahtjev, vrate na Edukativni fakultet u Prizrenu nakon uspiješno završenog studija u Bosni i Hercegovini.

Kako nas je obavjestio prof. dr. Emruš Azizović, koordinator nastave na bosanskom jeziku na Edukativnom fakultetu, zainteresirani kandidati svoje prijave  mogu poslati poštom do 23. juna  2009. godine na adresu Edukativnog fakulteta u Prizrenu,  ul. Ismeta Jashari - Kumanova br. 205,  ili  ličnom dostavom.