Gradonačelnik Prizrena

Gradonačelnik Prizrena Shaqir Totaj je povodom izjave premiera Albina Kurtija da se opštine suprotstavljalju centralnoj vlasti, kazao da je izjava besmislena i da lokalna i centralna vlast treba da budu partneri, a ne rivali, prenosi Gazeta express.

Premijer Kurti je sazvao četvrti sastanka sa gradonačelnicima sa ciljem održavanje komunikaciju između centralnog i lokalnog nivoa. Takođe je izjavio da se opštine suprotstavljaju centralnoj vlasti, na šta je reagovao gradonačelnik Prizrena Totaj.

"Centralna i lokalna vlast su, ili bi barem trebalo da budu, partneri, a ne rivali, zato je ova izjava besmislena jer vlada ne može da se suprotstavi vladi“, rekao je Totaj.

Totaj je potvrdio da će Opština Prizren da odazove pozivu premijera, ali ne navodeći da li će on lično ili neko drugi iz lokalne vlasti prisustvovati sastanku koji je sazvao Kurti.

Jedna od tema razgovora sa premijerom Kurtijem biće deblokadu sopstvenih sredstava opština, dodao je Totaj.

„Razgovaraćemo o pitanjima poreza na imovinu i oprostu od 100 evra koji vlada planira, o pitanju prenošenja sopstvenih sredstava opština i drugim pitanjima od interesa za građane“, izjavio je Totaj.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta Express