Opasna vožnja (drifting)

Policija Kosova saopštila je da je 11. aprila uspjela da zaustavi nelegalna takmičenja, kao i da je identifikovala neke učesnike koji su i novčano kažnjeni.

Kako se navodi u saopštenju policije, 11. aprila popodnevna smjena Regionalne saobraćajne jedinice u Prizrenu, uz pomoć patrole Policijske stanice Prizren – Sjever, radila je na operativnom planu "Sprečavanje brzih trka“, koji na nivou države sprovodi Policija Kosova, piše lajmi.net.

"Prilikom patroliranja u blizini skretanja sa autoputa na izlazu Prizren-sjever, kod pumpe za gorivo, policija je naišla na veći broj vozila koja su se kretala opasno (zanosila), policijske patrole su reagovale izricanjem kazni za saobraćajne prekršaje. Patrole sa lica mjesta dojavile su osnov za reakciju kako bi obavijestile jedinicu za autoput u slučaju da neko od vozila uđe na autoput radi brzih utrka”, navodi se u policijskom izvještaju.

Iz policije navode da je vrijedno napomenuti da se radi o dobroj koordinaciji između dvije policijske stanice i vrlo dobroj obavljenoj intervenciji patrolnih timova u sprečavanju brzih trka i opasne vožnje, pojave za koju policija kaže da također ugrožava život učesnika u saobraćaju ali i živote samih učesnika ovih trka.