U sklopu pripremnih aktivnosti za Popis stanovništva na Kosovu, a koji će se održati u septembru ove godine danas je u Prizrenu upriličena promocija knjige Admira Lisice, pod nazivom "Bošnjaci pred izazovima globalnih političkih procesa: političko stasavanje jedne nacije".

Promacija je održana u Bošnjačkom kulturnom centru. To je bila ujedno i prva promocija knjige u ovom impozantnom objektu koji je nedavno otvoren za potrebe bošnjačke zajednice u ovo gradu, a koja prema posljednjem popisu stanovništva na Kosovu broji 17.000 Bošnjaka.

Pored autora o knjizi je govorio i novinar Sanadin Voloder, te aktivista Almedin Fejza. Uz osvrt na sadržaj knjige koja tematizira historijat političkog organiziranja Bošnjaka, promotori su istakli značaj regionalne saradnje na Zapadnom Balkonu, posebno na polju povezivanja Bošnjaka, ali i jačanje veza između Kosova I Bosne i Hercegovine.

Promociji je prisustvovao veliki broj političkih predstavnika Bošnjaka na Kosovu, kulturnih djelatnika, te akademskih građana.