Sveçla zabrinut

Policijski istražitelji u Prizrenu uhapsili su dvije osobe i zaplijenili veću količinu metalnih kovanica pod sumnjom da je riječ o falsifikovanom novcu.

Policija Kosova informisana je o tome da su dvije osobe navodno izvršile krivično djelo falsifikovanje novca, odnosno stavljanje lažnog novca u promet.

Potom su na magistralnom putu Prizren-Vrbnica zaustavljena dva vozila kojima se, kako se sumnja, vršila distribucija lažnog novca.

Izvršen je i pretes, te je u prvom automobilu pronađeno ukupno 1.700 eura, odnosno 850 kovanica od po 2 eura. U drugom vozilu pronađena su četiri eura – odnosno dvije kovanice od po dva eura, četiri mobilna telefona i drugi predmeti.

Policijski službenici su ujedno pretresli dvije kuće u kojima žive osumnjičeni – B. D. i T. K.

Oni su ispitani u prisustvu branilaca, a potom im je određeno 48 časovno zadržavanje.

Policija Kosova često izvještava o slučajevima pronalaska falsifikovanog novca koje registruje širom Kosova, a najčešće u bankama.

Sinoć se oglasio i ministar unutrašnjih poslova, Xhelal Sveçla, navodeći da ga zabrinjava fenomen proizvodnje i prometa falsifikovanog novca.

Potvrdio je da je u današnjoj akciji, osim novca, zaplijenjena i oprema koja je korišćena za proizvodnju.

"Policija Kosova i drugi bezbjednosni akteri maksimalno su angažovani na lociranju i privođenju pravdi svih koji su uključeni u ovu nezakonitu radnju“, naveo je Sveçla u objavi na Facebooku.