Završen tender

Opština Prizren, koju vodi Shaqir Totaj, osigurat će više od 700 hiljada eura za izgradnju vodovoda i rezervoara u selu Lubižda kod Prizrena.

Radovi su povjereni konzorciju "JOOS & KRASNIQI" i "SABA BELCA", čija je ponuda u ponedjeljak izabrana na tenderu.

Očekuje se da će ugovor između strana biti finaliziran za nekoliko dana.

Tender, gdje je glavni kriterij dodjele bila najniža cijena, organizovan je otvorenim postupkom.

Na tenderu se prijavilo ukupno devet firmi.

Ponuda pobjedničkog konzorcija od 726 hiljada eura nije bila najjeftinija, ali je zapravo bila jedina koja je ocijenjena odgovorajućom.

“Dodijeljen vam je ugovor s navedenom cijenom u vašoj ponudi od 726.823,00 eura. [OPCIJA: nakon ispravka aritmetičkih pogrešaka] iu skladu s uslovima tenderske dokumentacije. Dodjela ugovora je privremena i ne predstavlja ugovorni sporazum do isteka roka u kojem neuspješni ponuditelji mogu zatražiti preispitivanje odluke", stoji u pismu poslanom grupi pobjedničkih operatora.

Drugi konzorcij, "Fortesa" i "Benita Company", ponudio je jeftiniju cijenu, 587 hiljada eura.

No, ponuda je ocijenjena administrativno neodgovornom.

“Odlukom ste imenovali menadžera projekta Valona Etemina, koji je diplomirani inženjer građevine – konstruktivni smjer, ali nije diplomirani inženjer građevinarstva, smjer hidrotehnika prema zahtjevu u ponudi”, kaže se u odluci opštine Prizren poslanoj eliminiranoj firmi.

Ponude drugih firmi također su eliminirane iz istih razloga.

Opština Prizren je iz budžeta izdvojila više od 1,2 miliona eura za regulisanje vodosnabdjevanja i izgradnju rezervoara u selu Ljubižda.