Tražimo ih, prepoznajete li ih

Regionalni istražni sektor Regionalne policijske uprave u Prizrenu provodi istragu u vezi s kaznenim djelom "Teška krađa“, koje se dogodilo 03.03.2022., oko 20:30 sati u kući u ulici "Hazir Tolaj“ u Prizrenu, navodi se u saopštenju Policije Kosova.

Potpuno saopštenje:

Dana 03.03.2022 oko 20:30. prijavljen je slučaj "teške krađe" koji se dogodio u kući u ulici Hazir Tolaj u Prizrenu, gdje se sumnja da su osumnjičene osobe iskoristile odsutnost članova obitelji u kući i uspjele ukrasti sef. U u sefu se nalazi zlatni nakit u vrijednosti od dvadesetak hiljada eura (20.000), kao i vatreno oružje-pištolj model Tanfogiio Compact F, 9x9mm na ime žrtve.

Osumnjičenici se traže zbog kaznenog djela "Teška krađa“.

Regionalni istražni odjel u Prizrenu uložio je maksimalne napore u rasvjetljavanju kaznenog djela i dostavio dvije fotografije sa sigurnosnih kamera, ali do sada nije rezultiralo identifikacijom osumnjičenih.

Stoga je Policija Kosova – Regionalni istražni sektor u Prizrenu, na osnovu zakona o objavljivanju fotografija sa drugim bilješkama traženih osoba, uz ovlaštenje Osnovnog tužilaštva u Prizrenu, radi identifikacije, lociranja i posljedično hapššenja osumnjičenih, traži da:

Svi koji imaju informacije o identitetu ili lokaciji osumnjičenih osoba sa priloženih fotografija, neka obavijeste Policiju Kosova ili se jave u najbližu policijsku stanicu.

Telefonski brojevi i kontakt e-mail adrese za kontakt s policijom Kosova:

– 192 i 080019999 (besplatno)

– E-mail adresa: info@kosovopolice.com