Sporna procjena kuće

Gradonačelnik Prizrena Shaqir Totaj odlučan je u namjeri da dovrši projekt tranzitni projekt, koji će značajno smanjiti promet u centru ove opštine, unatoč problemima i protivljenju.

Nada opštine Prizren za smanjenje gustog saobraćaja u centru grada, godinama su ovisile o napola dovršenom projektu puta - novi tranzit.

Pokušaji opštine da zajedno s Ministarstvom finansija konkretizira ovo pitanje, kako bi se konačno donijelo rješenje za stanovnike preostale kuće na ovoj dionici, kao posljednje prepreke, nisu prošli bez problema.

“Došli smo do završnog koraka, gdje smo vlasniku kuće dostavili procjenu koju je izradilo Ministarstvo financija, a koju on ima pravo osporiti pravnim putem. Obavijestili smo ga da mora napustiti objekt. Normalno, imamo zakonsku obvezu stambeno zbrinuti njega dok se ne donese rješenje”, rekao je Totaj.

Prema Totajevim riječima, vlasnik je odbio suradnju i ponuđena sredstva, no Totaj je uvjeren da projektu nema povratka.

Vlasnik kuće je nakon prijetnji koje je uputio Totaju uhapšen zajedno s još jednom osobom i zadržan u policiji.

“Gradonačelnik opštine Prizren prijavio je da mu je oko 20:00 sati prijetio osumnjičeni, a njegove prijetnje je prenio drugi osumnjičeni, njegov sin. Prijetnje su upućene jer je osumnjičeni nezadovoljan procjenom njegove imovine od strane opštine”, stoji u odgovoru policije.

Povodom ovog slučaja, Totaj je rekao da je to prepustio pravosudnim tijelima.

“Istražni organi se bave ovim slučajem i kako ne bi naštetili i ugrozili istragu, neću više govoriti o ovom slučaju”, rekao je Totaj.

Nakon prijetnji pojačano je osiguranje gradonačelnika opštine Prizren, no ovo nije bio prvi slučaj protiv njega.