Zabrinjavajuća pojava

Učestale provale u kuće postale su veoma zabrinjavajuća pojava za građane Kosova, koje izazivaju uznemirenost i nesigurnost, posebno kada su kuće ostavljene bez nadzora. Za jedan takav slučaj, koji se dogodio u kući u ulici "Indrit Cara Kavaja" u Prizrenu, policija je nakon prijave vlasnika započela istragu, prenosi Gazeta Sinjali.

Krađa je, kako se sumnja, počinjena u posljednjih nekoliko dana, dok porodica nije bila kod kuće, period koji su iskoristili lopovi, koji su ukrali hiljade eura, gotovine i zlatnog nakita.

Izvori "Sinjali-a" u Tužilaštvu javili su da je vlasnik izjavio da je sa porodicom bio na odmoru oko nedjelju dana, ali kada su se juče vratili, shvatili su da je kuća bila meta provale. Prema njegovom iskazu policijskim istražiteljima, razbojnici su ukrali 8.000 eura u gotovini i još 5.000 zlatnog nakita, koji su pronašli u prostorijama kuće.

Policijske jedinice su izašle na lice mjesta gdje su izvršile potrebne akcije koje će pomoći u rasvjetljavanju okolnosti slučaja i identifikaciji osumnjičenih.

Po nalogu tužioca, predmet je pokrenut kao "teška krađa", dok će ostale pravne radnje biti preduzete čim osumnjičeni budu uhvaćeni.

Izvor: GazetaSinjali/info-ks.net