Dvije osobe uhapšene

Akcija Policije Kosova na dvije lokacije u gradu Prizrenu rezultirala je hvatanjem i hapšenjem dvije osobe osumnjičene za prodaju i distribuciju droge i zapljenom veće količine više vrsta narkotika, javlja Gazeta Sinjali.

Izvori iz Tužilaštva ekskluzivno su doznali za Sinjali da je policija pretresla dva stana, pri čemu su pronađeni i zaplenjeni razni dokazi koji će se koristiti u postupku protiv dvojice osumnjičenih B.Sh. i Sh.G., (imena poznata urednici).

Policija je, prema prvim informacijama, zaplijenila nekoliko vrećica marihuane, još desetak kokaina, pakete gotovine, više desetine eura, telefone i opremu za preradu narkotika. Kako doznaje Sinjali, zaplijenjen je i automobil osumnjičenog koji se nalazi u policijskoj stanici u Prizrenu.

Nakon provedene akcije, dvojica osumnjičenih su privedeni u policijsku stanicu na razgovor, gdje su dali iskaze vezano za djelo koje im se stavlja na teret. Po nalogu državnog tužioca, jednom od njih određeno je zadržavanje do 48 sati, dok će ostale radnje biti poduzete u zakonskom roku.

Izvor:  GazetaSinjali/info-ks.net