Osumnjičeni uhapšen

Incidenti u noćnim klubovima kod nas nisu rijetki. Tučnjave, pucnjave i pokušaji ubistava samo su neki od slučajeva koji se bilježe u takvim prostorima. Ovo se dogodilo sinoć u jednom baru u ulici "Ekrem Rexha" u Prizrenu, sinoć iza ponoći, piše Gazeta Sinjali.

Kako doznaje Sinjali, ovoga puta slučaj se dogodio u jednom od lokala u "Abi Čaršija" ('Abi Çarshia'), a sumnja se da je ova osoba iz još nepoznatih razloga pucala nekoliko puta iz oružja. Pucnji koji su se čuli aktivirali su policiju, te su na mjesto događaja izašle policijske jedinice.

Izvori iz Tužiteljstva navode da je osumnjičeni uhapšen, a nakon policijskog pregleda pronađeno je poluautomatsko oružje sa oko 70 metaka. U međuvremenu, na mjestu gdje je pucao pronađene su četiri čahure koje je policija oduzela.

Osumnjičenik je prebačen u policijsku stanicu gdje se nakon alkotesta pokazalo da je bio pijan. Za njega je državni tužilac izdao nalog za pritvor i pokretanje postupka za dva krivična djela "Izazivanje opšte opasnosti" i "Neovlašteno držanje i kontrola oružja".

Izvor: Sinjali.com/info-ks.net