Centar penzijske administracije

Policija Kosova uhapsila je je u srijedu poslijepodne jednog penyionera Srbina i kosovskog službenika u Regionalnom centru penzijske administracije u Prizrenu zbog sumnje na davanje i primanje mita.

Policija Kosova uhapsila je je u srijedu poslijepodne jednog penzionera srpske nacionalnosti i službenika u Regionalnom centru penzijske administracije u Prizrenu zbog sumnje na davanje i primanje mita.

Kako se navodi u saopštenju policije, sumnja se da je 82-godišnji Srbin inicijala L.N., prilikom redovnog prijavljivanja penzionera koje je predviđeno svakih šest mjeseci, priložio i dokumentaciju za suprugu, tvrdeći da je bolesna i nije se mogla fizički pojaviti.

U priopćenju se navodi da je osumnjičeni na šalteru ostavio kovertu s 50 eura i otišao, što je jedan građanin primijetio i prijavio policiji.

“Istražitelji ove jedinice odmah su reagirali i otišli u Centar penzijske administracije. Tamo im je saopšteno da se sumnja da su: L.N. 82 godine (Srbin/Državljanin Republike Kosovo, sa privremenim boravkom u Republici Srbiji) prilikom prijavljivanja u centru, kako je predviđeno uredbom da se svaki penzioner mora javiti svakih šest mjeseci, osim što se sam prijavio, on je i za svoju suprugu priložio dokumente, jer je bolesna i da se fizički ne može pojaviti zbog teškog zdravstvenog stanja, dok je službenik penzijske administracije evidentirao njegov dolazak. Sumnja se da se osumnjičeni nakon izlaska vratio za šalter i ostavio kovertu sa 50 eura te bez riječi napustio zgradu, a policiju je obavijestio građanin koji je sve ovo primijetio", navodi se u saopštenju.