Prodaja 10 ha tuđe zemlje

Nakon prošlonedjeljnog hapšenja pedesetogodišnje S.M. i 43-godišnjeg H.I., zbog falsifikovanja lične karte, radi prodavanja 10 ha zemlje u Suvoj Reci, policija u Prizrenu danas je uhapsila i S.K., treću osumnjičenu osobu, ali i najavila hapšenje četvrte, a moguće i da ni taj broj neće biti konačan u vezi sa ovom aferom.

Regionalna policijska jedinica za borbu protiv privrednog kriminala i korupcije u Prizrenu, još 12. jula uhapsila je državljane Srbije osumnjičene za falsifikovanje dokumenata, prevaru i legalizaciju lažnog sadržaja, kojima je u međuvremenu i određen pritvor.

U istrazi je utvrđeno da su oni falsifikovali ličnu kartu još jednog državljanina Srbije, tako što su stavili njegovu fotografiju na tuđu ličnu kartu, kako bi prodali deset hektara zemlje u vrijednosti od milion eura u opštini Suva Reka.

Sada je ova policijska jedinica došla do dodatnog dokaza da je još jedna osoba umješana u čitav slučaj, te je i njoj određen pritvor od 48 sati.

Policija međutim u saopštenju najavljuje da nastavlja sa hapšenjem i četvrte osobe, a moguće i drugih koje su umješane u slučaj falsifikovanja isprava radi prodaje zemlje.