24 sata blokade

Nakon 24 sata angažmana policije, službe za hitne slučajeve i kompanije za čišćenje puta, danas poslije 16.00 sati putni paravac Prizren – Rečane je otvoren za saobraćaj.

Zvaničnici Odsjeka za informisanje policije u Prizrenu, u poslijepodnevnim satima su, putem saopštenja izvjestili javnost da put Prizren – Rečane, tačnije dio između dva tunela, koji je od sinoć bio zatvoren za saobraćaj zbog velikog odrona kamenja na putu, "danas od 16 sati ponovo otvoren za saobraćaj“.

"U koordinaciji sa predstavnicima Ministarstva infrastrukture te na osnovu ocjene Inspektorijata za puteve, put Prizren – Rečane, će uz pojačan oprez, biti otvoren za saobraćaj“, stoji u saopštenju policije, čiji zvaničnici upućuju apel građanima da zbog atmosferskih prilika, obavezno u automobilu nose zimsku opremu.

Zvaničnici policije još navode da će „uvijek biti podrška građanima od kojih traže pojačan oprez“.

Podsjećamo da jučer u kasnim poslijepodnevnim satima, na putnom pravcu Prizren – Rečane koji dalje vodi ka Prevalcu i Brezovici, došlo je do obrušavanja velike količine kamenja, koje je blokiralo u potpunosti saobraćaj.

U momentu odrona, nije bilo učesnika u saobraćaju, dok je na mjestu događaja stigla policija, ekipa za hitne slučajeve te zvaničnici ugovorene kompanija koja je skoro 24 sata radila na sanaciji ugroženog područja.