Do fizičkog sukoba više osoba došlo je jučer oko 18:45 u trgovačkom centru "Galeria Shopping Mall" u Prizrenu.

Advokat Arianit Koci otkriva detalje ovog sukoba, gdje je, prema njegovim riječima, romsku porodicu napalo osiguranje ovog centra.

Koci je u objavi na Facebooku napisao da su “Roditelji i 11-godišnja djevojčica nosili masku, dok njihov sin nije. Zaštitari su, kaže advokat,  fizički napali jednog člana, u porodice jer nije nosio masku, psujući ga: "Ta q… magjupin e nanës" i nastavio s batinama i ozbiljnim prijetnjama."

Inače, Policija Kosova sinoć je objavila da je u vezi sa slučajem privela četiri osobe u policijsku stanicu.

Glasnogovornik policije za regiju Prizren Vesel Gashi izjavio je da je prema prvim informacijama do premlaćivanja došlo zbog nepoštivanja mjera protiv COVID-a koje su na snazi.

“Policijska jedinica reagirala je na ovaj slučaj, a četiri osobe koje su sudjelovale u tučnjavi privedene su u policijsku stanicu. Slučajem se bave istražitelji u koordinaciji s državnim tužiteljem. Osumnjičenima je do okončanja postupka određeno zadržavanje do 6 sati. Do ovog sukoba je došlo jer osobe koje su učestvovale u sukobu nisu poslušali upozorenje osiguranja za nošenje maski", izjavio je Gashi.