Odobreno 2.379 glasačkih listića

Portparol Centralne izborne komisije Valmir Elezi rekao je da će prebrojavanje glasova za drugi krug lokalnih izbora na Kosovu pristiglih iz dijaspore početi danas, prenosi Reporteri.

Elezi je dodao da je CIK putem pošte primila 1.571 paket sa glasačkim listićima u kojima je broj individualnih koverata sa glasačkim listićima bilo 2.658, od čega je odobreno 2.379.

"U utorak 16. novembra Centralna izborna komisija počeće prebrojavanje glasačkih listića koji su poslati van Kosova. Služba za glasanje je primila 1.571 paket glasačkih listića primljenih poštom. Iz procesa ocijenjivanja proizilazi da je iz ovih paketa broj individualizovanih koverata sa glasačkim listićima 2.658, od kojih je odobreno 2.379, dok je nakon neispunjavanja zakonskih kriterijuma odbijeno 279 paketa. Ovi glasački listići su pristigli za kandidate u 19 različitih opština", rekao je Elezi.

On je najavio da će uskoro početi i prebrojavanje uslovnih, kao i glasova osoba sa posebnim potrebama.

Drugi krug lokalnih izbora na Kosovu održan je u nedjelju u 21. opštini, a na osnovu preliminarnih rezultata CIK Srpska lista je osvojila 10 opština, PDK - devet , LDK - sedam , AAK – pet, a vladajuće Samoopredjeljenje samo četiri opštine.