Učenicima od prvog do petog razreda škole "Lekë Dukagjini" u Prizrenu juče je podijeljen školski pribor. Ovaj poklon učenicima u nastavi na bosanskom obezbjedilo je "Udrženje Šar" iz Švicarske.

Školske potrepštine su učenicima u 10 razreda škole "Lekë Dukagjini" podijelili Naser Hamza, predsjednik "Udruženja Šar" i Osman Murati, koordinator udruženja za Kosovo.

Predsjednik "Udruženja Šar" je učenicima čestito početak nove školske godine, poželio da im bude što uspješnija i da u njoj postignu dobre rezultate.

"Također, čestitam nastavnicima i nastavnom kadru u nadi da će učenicima pružiti adekvatno i kvalitetno obrazovanje, koje će im omogučiti da postanu što bolji stručnjaci, ugledni radnici i budu najbolji ili među najboljima u onome što budu radili, ali prije svega čestiti i pošteni ljudi. Zadovoljstvo nam je ako naši skromni i simbolični pokloni doprinesu tome. Veseli nas činjenica da u ova tužna i otuđena vremena budemo jedno, te unesemo radost i vratimo osmjehe na lica ovim predivnim mališanima", rekao je ovom prilikom Naser Hamza i dodao da će ovo udruženje i ubuduće, u skladu sa svojim mogućnostima, pomagati u ovakvim i sličnim akcijama.

Osman Murati, profesor matematike i koordinator "Udrženja Šar" u domovini je takođe učenicima poželio sretan početak nove školske godine.

"Želim vam puno uspjeha na putu obrazovanja, da budete marljivi đaci, dobri drugari i uspješni ljudi. Da steknete mnoga nova znanja, negujete radoznalost i kreativnost u radu", obratio se učenicima Murati.