Sačekali ga poslije radnog vremena

U međuvremenu, iz Policije Kosova potvrdili su za Kohu, da su uhapšene dvije osobe (otac i sin) koje se sumnjiče da su napali medicinskog tehničara u Dragašu.

Iz policije su naveli da se slučaj dogodio jutros u 07.30, javlja dalje ovaj medij.

Medicinski tehničar je zadobio lakše tjelesne povrede i upućen je na lječenje u Prizren gdje mu je ukazana pomoć. Osumnjičeni su uhapšeni i njih ispituju inspektori, poručili su iz Policije Kosova.

Slučaj je kvalifikovan kao "lakša tjelesna povreda“.

„Žrtva je napadnuta nakon radnog vremena u Glavnom centru porodične medicine i napadnut je izvan ovog centra. Razlog napada je nesporazum u GCPM-u navodno zbog nepružanja medicinskih usluga roditelju osumnjičenog“, navodi se u saopštenju.

Savez zdravstvenih sindikata Kosova objavio je da je jutros napadnut medicinski tehničar u Glavnom centru porodične medicine u Dragašu, dok je završavao noćnu smjenu.

U saopštenju, ovaj Savez je rekao da je medicinski tehničar N.H. prvo verbalno napadnut uvredljivim riječima od strane pacijenta, koji je tu došao po medicinsku pomoć.

Prema Savezu, napad se nije tu završio, pošto su pacijent i njegov sin, napravili zasjedu u ulici i ponovo ga napali.

Tom prilikom medicinski tehničar N.H. hitno je upućen u prizrensku bolnicu, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć, jer je, kako je izjavila policiji, zadobio povrede glave i koljena, navodi se u saopštenju.

Povodom toga, zdravstveni radnici održali su protest u dvorištu Glavnog centra porodične medicine u Dragašu.

Prema Savezu zdravstvenih sindikata Kosova, takvi postupci protiv zdravstvenih radnika su kažnjivi i nedopustivi. Zatražili su od nadležnih organa da se bave predmetnim slučajem, da napadača privedu pravdi i da se zdravstvenim radnicima pruži veća sigurnost na radnom mjestu.