Prijavljena šteta 22.000 eura

Policija Kosova je razotkrila dvije grupe lopova u Prizrenu i uhapsila tri osobe koji se sumnjiče da su tokom 2018., 2019. i 2020. godine izvršile krađe u selima Lubižda i Skorobište.

"Tokom 2018., 2019. i 2020. godine u selima Lubižda i Skorobište bilo je više krađa u kućama stanovnika ovog područja. Policajci su neprekidno radili na pronalaženju dokaza u vezi sa počiniocima ovih krađa. Nakon svake krađe policijski istražitelji su imali osumnjičene za ova krivična djela, te su počeli da ih prate, prikupljajući dokaze i elemente za istražne radnje. Istražitelji su, uz saradnju sa državnim tužiocem u Prizrenu, započeli tajne tehničke mjere istrage i nadzora nad određenom kriminalnom grupom. Istraga je dala prve rezultate tako da su  najprije uhapšene tri sumnjive osobe, B.S., A.A. i H.B., koje su sada u zatvoru i čekaju suđenje", stoji u saopštenju Policija Kosova od utorka 13. aprila.

Također su obavjestili da je do sada otkriveno sedam slučajeva krađa u Lubiždi i Skorobištu te da šteta premašuje materijalnu vrijednost od preko 22 hiljade eura.

"Dok je policija postupala s tajnim tehničkim mjerama, otkrivena je još jedna grupa koja se sastojala od tri osobe s kojima je obavljen informativni razgovor u svojstvu osumnjičenih. Ukupno je otkriveno sedam slučajeva krađe u Lubiždi i Skorobištu. Šteta u tim slučajevima premašuje materijalnu vrijednost preko 22 hiljade eura. Regionalna policija u Prizrenu posvećena je radu, istrazi i otkrivanju svih slučajeva kaznenih djela, pa zahvaljujemo građanima regije Prizren na povjerenju i spremnosti u otkrivanju kaznenih djela i još jednom molimo na njihovu suradnju u cilju što veće sigurnosti i zaštite imovine", navodi se dalje u saopštenju policije.