Sjedenica SO Prizren

Novoimenovana odbornica Sabina Birdaini Dana je član NDS-a i u prošlom sazivu, u lokalnoj vladi predsjednika Ramadana Muje, obavljala je funkciju zamjenika predsjednika opštine Prizren za zajednice.

Danas je na redovnoj sjednici SO Prizren na mjesto odbornika ove skupštine položila zakletvu Sabina Birdaini Dana.

Ona je na ovu funkciju zamjenila dosadašnju odbornicu Samru Ilijazi, nakon što je postala poslanica u Skupštini Kosova na osnovu rezultata prebrojenih glasova objavljenih od strane Centralne izborne komisije po kojem je za nekoliko glasa više, na zadnjim parlamentarnim izborima, pobjedila dosadašnju poslanicu Zikretu Karadolami Haliti. 

Inače, novoimenovana odbornica Sabina Birdaini Dana je član NDS-a i u prošlom sazivu, u lokalnoj vladi predsjednika Ramadana Muje, obavljala je funkciju zamjenika predsjednika opštine Prizren za zajednice.

U našem ragovoru, jučer nakon završene sjednice SO Prizren, je izjavila “da je spremna da i dalje bude predstavnik svih zajednica koje žive u Prizrenu”.

“Ovo za mene nije nešto novo. Ja imam iskustva u lokalno samoupravi, obavljala sam funkciju zamjenika gradonačelnika Prizren za zajednice. Stojim na raspolaganju svim zajednicama koje žive u Opštini Prizren i daću svoj maksimum da pomažem, kako Bošnjacima, tako i ostalim zajednicama u skladu sa mojim mogućnostima i zakonom”.