Kiša koja je padala sinoć pretvorila se u snijeg. Visina snježnog pokrivača u Opštini Dragaš iznosi od 5 pa do 20 centimetara u zavisnosti od naselja i nadmorske visine na kojoj se naselje nalazi.

Na području opštine Dragaš svi regionalni i lokalni putni pravci su prohodni. Saobraćaj se odvija otežano na pojedinim lokalnim putnim pravcima, pa je za kretanje prema naseljima koje se nalaze na većoj nadmorskoj visini obavezna zimska oprema.

Od ranih jutarnjih časova pojedini dijelovi opštine su bez struje, a kako su javili nadležni iz KEDS-a, mokar i težak snijeg je izazvao kvarove na elektro mreži.

Opština Dragaš se nalazi na najvećoj nadmorskoj visini na Kosovu, sa prosječom nadmorskom visinom na kojima se nalaze naselje od 1200 metara. Najniža naseljena mjesta se nalaze na nadmorskoj visini od 960, metara a najviša iznad 1500 metara.

Na osnovu prognoze Hidrometeorološkog zavoda Kosova očekuje se u narednim danima i pad temperature a u večernjim časovima i mraz, koji će sigurno oštetiti voćke koje su u fazi cvjetanja.