Vozačima oprez

Regionalni putevi u opštini Dragaš su prohodni, probijeni su i svi lokalni putevi, pa nema odsječenih sela, jer nije bilo intenzivnih snežnih padavina.

"Nakon jučerašnjih snježnih padavina, intervenisala je ekipa koja je zadužena za održavanje puteva, tako da su putevi do sva sela prohodni. Nije bilo mnogo snijega, od 10-15 centimetara u zavisnosti od nadmorske visine. Putevi su prohodni, nije tako alarmantno", kazao je za RTK 2 Nuhi Tairovci urednik Radija 'Gora’.

Vozačima se savetuje oprez, jer je čitave noći padala kiša, koja se zbog niskih temperatura ledila pri tlu, potvrdio je Tairovci.  

"U Dragašu od sinoć pada kiša, sve je smrzlo, apel vozačima da se pažljivo kreću ukoliko prolaze ovih krajem".

Nastavljaju se problemi sa električnom energijom. Desetak sela u pravcu Restelice je bez struje od jutros u 5.30.

"Iz Dragaša ka Restelici je izvršena promjena bandera i električnih vodova, ali u mjestima na preko 1800 m nadmorske visine nije ništa urađeno, stari su kablovi i bandere, vjerovatno su zbog hladnoće zategnuti kablovi pa je došlo do prekida u elektrosnabdjevanju", kaže Tairovci.  

Tairovci navodi da je dionica na kojoj je neophodna intervencija neprohodna za automobile,  pa će, dodao je, za otklanjaje kvara na elektromreži biti potrebno više vremena.