Dobri prijatelji koji nose dobre knjige su uvjek dobrodošli, jer oni shvataju da knjige otkrivaju ono što stvarnost skriva...

Jedan mi je drevni kineski zapis ostao u sjećanju koji kaže da je “knjiga vrednija od svih spomenika ukrašenih slikama, reljefom i duborezom, jer ona sama gradi spomenike u srcu onog ko je čita”. Njega sam se sjetio jučer, posjetivši  Osnovnu i nižu srednju školu “Izvor” u Gornjem Ljubinju u društvu  s turskim pjesnikom, knjževnikom i dramaturgom Agimom Rifatom, direktorom Izdavačke kuće “Imza” i poznatim prizrenskim fotografom Nafisom Lokvicom.

Dobri prijatelji koji nose dobre knjige su uvjek dobrodošli, jer oni shvataju da knjige otkrivaju ono što stvarnost skriva, te su oko podneva, 15. decembra, donijeli na poklon stotinjak knjiga, ugavnom autora pjesnika i književnika iz bošnjačke i turske zajednice. 

Ujedno ova skromna donacija Izdavačke kuće “Imza”, koju je primila u ime kolektiva škole direktorica Nedžmija Zećirović, nosi jasnu poruku; “da dobre knjige traže dobre čitaoce”. 
"Drago mi je da će ovaj, za nas, značajan poklon obogatiti našu kolekciju knjiga u školskoj biblioteci, osobto zbirku njenog kutka kojeg smo formirali u kome će biti prisutni pisci i pjesnici iz bošnjačke zajednice iz Župe, iz naše sredine. Zato koristim priliku da se zhvalim izdavačkoj kući 'Imza', osobito njenom direktoru Agimu Rifatu, te ga ovom pirlikom pozivam na dalju suradnju", rekla je direktorica Zećirović.

Doajen u književnosti i u kulturi, vlasnik i direktor Izdavačke kuće “Imza” - Agim Rifat prepoznavši potrebe bibioteke u Osnovnoj i nižoj školi  “Izvor” je iskazao svoje zadovoljstvo “da će ove knjige, stameni  i pouzdani prijatelji nekome pasti u ruke i makar na tren biti u njivom društvu”. 

"Svake godine kao Izdavacka kuća “Imza”, ne samo što izdajemo knjige autora iz bošnjačke i drugih zajednica, mi i poklanjamo. Ove godine je ovo peta škola kojoj smo poklonili knjige. Također smo naše knjige poklonili Univerzitetu u Prizrenu i Univerzitetu u Prištini, kao i jedan broj u Mamuši. Potrebno je da se što više upoznajemo preko književnosti, preko književnih radova, jer je to dubioznije", kazao je direktor Rifat.

On je istako da će do kraja ove godine njegova izdavačka kuća izdati još tri knjige bošnjačkih autora; “Suze mokrog jastuka”, autora Raifa Kasija i dvije knjige autora Zaima Zaje Bajramija – zbirku poezije “Šaputanje” i “Šumski orkes“ kao i zbirku poezije “Bosforbrod”, autora Agima Rifata.