U Prizrenu je svečano otvoren Memorijalni centar "Ekrem Rexha", heroju koji je u narodu bio više poznat kao Komandant Drini. Inače, ovaj bivši komandant UÇK, prije 20 godina je ubijen pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima, dok ubice nisu prona

U prisustvu najviših opštinskih i vladinih zvaničnika, predstavnika veterana UÇK-a i velikog broja građana Prizrena, uz prigodan program je otvoren Trg Komandanta Drinija, posvećen čuvenom oslobodiocu grada Prizrena Ekremu Redži. Najviši zvaničnici grada Prizrena, njegovi saborci i veterani UÇK-a, te najbliži ubijenog Ekrema Redže, govorili su o njegovom doprinosu u oslobođenju Prizrena, ulozi tokom rata, naglašavajući da je on ponovo simbolično vraćen svojim građanima Prizrena.   
Tokom ceremonije inauguracije ovog spomen-obilježja, gradonačelnik Mytaher Haskuka rekao je da se 20 godina nakon njegovog okrutnog ubistva, komandantu Driniju uručuje priznanje koje je nedostajalo, iako je po njemu ovaj trg nešto najmanje što se može učiniti u znak sjećanja na život i djelo Komandanta Drinija.
"Komandant Drini nadahnjuje nove generacije kako treba voljeti svoju ljubav prema domovini, kako raditi, imati disciplinu i kako se zalagati za javno dobro. On je i ostaće živ u našim mislima i srcima kao simbol rata Oslobodilaček vojske Kosova, kao vojnik dobra i pravde, kao i vojnik koji je zajedno sa NATO snagama oslobodio Prizren i učestvovao u poslijeratnoj obnovi Kosova", rekao je Haskuka.
S druge strane, direktor Uprave administracije Prizrena, Osman Hajdari, zahvalio je gradonačelniku Haskuki na inicijativi i snažnoj podršci za izgradnju ovog važnog spomen-obilježja, a sekretar veterana OVL ogranka u Prizrenu, Isa Berisha, zahvalio se svima koji su dali svoj doprinos u izgradnji ovog spomen obilježja. Sin komandanta Drinija, Eki Rexha naglasio da je ovaj dan dugo očekivan od njegove porodice i zahvalio se svima koji su radili na ovom memorijalnom centru, kojim će Drini biti ponovo sa svojim narodom.
Bivši komandant Oslobodilačke vojske Kosova, Ekrem Rexha ‘Drini’, ubijen je 8. maja 2000. godine, ispred svoje kuće u Prizrenu. Ubistvo se dogodilo pod misterioznim okolnostima, a evo dvije su decenije prošle a da njegovi najbliži nisu dobili odgovor ko je ubio Ekrema Drinija. Pomješana su osjećanja kod članova porodice Rexha. Brat Komandanta Drinija, Ruzhdi Rexha, još uvijek traži u ime porodice da se rasvijetli ovo ubistvo. 
„Hvala svima, prije svega građanima Priizrena koji su učestvovali na otvaranju Memorijala Komandantu Driniju. Oni svi dokazuju da kao što su ga znali poštovati u vrijeme kada je oslobađao Prizren, to čine i danas odajući počast njegovom djelu. Te 1999. godine Ekrem Drini je oslobodio grad Prizrena, a danas 2020. godine je uljepšao grad Prizren ovim spomenikom i trgom. Drago mi je što se opština odlučila za ovaj čin i nama kao porodici to mnogo znači. Još više bi nam značilo da je Ekrem Drini bio sa nama, da je živ... Međutim, ostajemo ponosni na njega, ali želja nam je da se otkriju počinioci ubistva. S time bi se stavio pečat na sudbinu moga brata komandanta Drinija a rasvjetlilo bi se i šta se sve dešavalo tog kobnog maja 2000. godine“, naglasio je Ruzhdija Rexha, brat rahmetli komandanta Drinija. 
Bivši komandant UÇK-a, Ekrem Rexha – Drini, ubijen je prije više od 20 godina ispred svoje kuće u naselju "Baždarhana", dok je radio kao opštinski direktor za vanredne situacije.