Na 15-om kilometru u blizini Gornjeg Sela

Ured za informisanje Regionalne uprave policije u Prizrenu, putem saopštenja za javnost, objavljuje da je danas, 1. jula 2020. godine, kako bi se spriječio i izbjegao rizik koji predstavlja put Prizren - Prevalac, jer je prije nekoliko dana došlo do klizišta i obrušavanja dijela potpornog zida, na 15. kilometru ove ceste u blizini Gornjeg Sela, izvršena inspekcija.

Glavni tužilac Prizrena, Admir Shala, zajedno s direktorom Regionalne policije pukovnikom Fatonom Alijom, kao i predstavnicima Sektora saobraćajne policije i predstavnicima Ministarstva infrastrukture zajedno sa regionalnim inspektorima za put, izašli su na lice mjesta radi uviđaja i procjene štete koja je učinjena na ovom putu i da se odmah poduzmu mjere za otklanjanje ovog problema koji se smatra hitnim, te se od nadležnih vlasti traži odgovornost.

Svrha ove inspekcije bila je sagledati radove na tom području, informisati se o radnjama nadležnog tijela u ovom slučaju Ministarstva infrastrukture i na sprječavanju i zaštiti života i imovine građana.

Nakon posjeta i pregleda od strane nadležnih predstavnika, donesena je odluka o obustavi prometa na ovom području za sva vozila od 2. jula 2020. godine do donošenja druge odluke, te su zatražili od nadležnih organa da odmah poduzmu mjere kako bi se izbjegao rizik koji postoji na ovoj lokaciji.

Regionalna policijska uprava u Prizrenu sa jedinicama drumskog saobraćaja blokirat će i zaustaviti sva vozila koja saobraćaju na putu Prizren - Prevalac, a istovremeno apelira na sve građane koji žele koristiti ovu prometnicu da budu svjesni da na 15-om kilometru puta Prizren - Prevalac na ovoj lokaciji dolazi do kolapsa puta koji predstavlja opasnost za prolaznike te će stoga cesta biti blokirana od 2. jula 2020. godine, rečeno je na kraju ovog saopštenja.

/tvprizren.info/