Sredstva odobrena

Ministrica kulture, omladine i sporta na dužnosti, Vlora Dumoshi, posjetila je u srijedu Prizren gdje se susrela sa predsjednikom opštine Mytaherom Haskukom.

Ministrica Vlora Dumoshi nakon razgovora sa predsjednikom Haskukom, sa suradnicima i njezinom kolegicom ministricom Administracije i lokalne uprave, Emilijom Redžepi u izjavi za medije rekla je da će Ministarstvo kulture, omladine i sporta podržati mnoge projekte koji su u toku i koji će se provoditi. Ona je s gradonačelnikom Haskukom potpisala memorandum o suradnji za izgradnju Doma kulture u selu Manastirica u ovoj opštini, u finansijskoj vrijednosti od 300 hiljada eura, projekt koji će se provoditi u periodu 2020-2022.

Nakon ovog sastanka, ministrica Dumoshi je obišla sportski teren u selu Gornje Ljubinje, kao i sportski poligon u Mušnikovu, dok je tokom posjete radovima olimpijskog bazena i stadiona "Përparim Thaçi" kazala da će ove godine ministarstvo podržati ova dva projekta.

S druge strane, ministrica Administracije i lokalne uprave Emilija Redžepi je na svojem Facebook profilu napisala da počinje realizacija projekata u Župskom kraju.

Njen post prenosimo u cjelosti:

"Počinje realizacija naših projekata u Župskom kraju:

- izgradnja doma kulture u Manastirici (vrijednost projekta je 300.000 eura),
- izgradnja sportskog stadiona u Gornjem Ljubinju (početna izdvojena sredstva su u iznosu od 50.000 eura),
- rekonstrukcija sportskog poligona u Mušnikovo (početna izdvojena sredstva su 50.000 eura).

U narednom periodu ćemo krenuti sa rekonstrukcijom fudbalskog terena sa tribinama u Grnčare i radovima na domu kulture u Skorobište, Donje Ljubinje, Pousko i Novo Selo, onako kako smo planirali prethodnih godina a implementacija tih projekata se nije ostvarila. Nije bilo do nas. Drago mi je što smo uspjeli, i uvijek ću se boriti da svom narodu udovoljim onoliko koliko mi snaga i funkcije dozvoljavaju!

Želim da se zahvalim ministarki za kulturu, omladinu i sport gospođi Vlori Dumoshi na svim ovim investicijama od strane ministarstva kao i predsjedniku opštine Prizren Mytaheru Haskuki na obostranoj podršci od koje će koristi imati naš narod, a mještanima naših sela čestitam na ovim investicijama.

Srećno svima nama!", stoji na kraju posta ministrice Administracije i lokalne uprave Emilija Redžepi.