Gradonačelnik Haskuka apeluje na poštovanje mjere

Početak mjera ublažavanja, očito, uticao je na činjenicu da su grad Prizren u pandemiji preplavile brojna vozila u saobraćaju, ali i građani.

Predsjednik Haskuka apelira na poštovanje mjera u službi rata za zaštitu javnog zdravlja i poziva javnost da sutra ne izlazi na proslavu Karabaša.

Gradonačelnik Prizrena Mytaher Haskuka rekao je da je ublažavanje mjera od strane nadležnih institucija pogrešno shvaćeno od strane mnogih građana koji su u velikom broju viđeni danas u gradu, posebno učesnika u saobraćaju.

"Rizik još nije prošao. Jučer smo u Prizrenu imali 3 nova slučaja s COVID-om 19. Još uvijek imamo kontakte zaraženih koje je potrebno testirati. Ublažavanje kretanja i rada poduzeća ne znači da smo prošli hitno zdravstveno stanje. Dakle, mjere za kretanje unutar naše opštine nisu uklonjene. Agencije za provođenje zakona i inspekcije su na dužnosti, ali one ne mogu biti svugdje i cijelo vrijeme. Dakle, pomozimo im da rade svoj posao", apelirao je Haskuka.

Gradonačelnik Haskuka apelovao je na građane da zbog pandemijske situacije Covid-19, okupljanje građana za praznik Karabaš nije dozvoljeno, te da je prema njegovim riječima opština u saradnji s policijom napravila plan za spriječavanje okupljanja građana.

Inače, danas su u Prizrenu otvorena neka poduzeća, a na gradskim ulicama primijećen je značajan broj građana, posebno s visokom participacijom u prometu.