Početne sumnje su da država Srbija stoji iza atentata

Niko iz kruga Olivera Ivanovića ne sumnja da Albanci stoje iza njegovog atentata, što pokazuje i rezultat telefonskog razgovora između dva srpska političara, koji je objavio portal "Insajderi".

Prema vođenom razgovoru, početne sumnje su da država Srbija stoji iza atentata, a kao potencijalni egzekutori pominju ljude iz kriminalnih grupa koje vode Zvonko Veselinović i Milan Radojčić.

Online novine "Insajderi", u prisluškovanom telefonskom razgovoru kojeg su objavili danas, je odlučio da iz sigurnosnih razloga, ne otkrije identitet jednog od prisluškivanih lica, koji je odbornik u sjevernom dijelu Mitrovice.

Razgovor je održan na dan ubistva Olivera Ivanovića.

"Ono što je sigurno, čak i po informacijama koje sam dobio, sigurno je da Albanci to nisu učinili", kaže Nikola Sandulović, predsjednik Republičke stranke. "Jer ovdje u Srbiji svi ovdje sumnjaju u ovu vlast, vidim da je takva atmosfera."

"Vjeruj mi da niko od nas ne sumnja u to, vjerovali ili ne, ova opcija je isključena. Znate, moje misli i ovih naših je da su to napravili lokalni mafijaši, ali i oni su bili prisiljeni da dobiju dozvolu od nekoga, čak i oni kakve su bagabonde ne smiju da urade tako nešto bez dozvole", objašnjava odbornik lokalne skupštine.

Poslušajte cijeli razgovor.