Ministar pravde

Ministar pravde, Abelard Tahiri, izjavio je u petak da su institucije Kosova na dobrom putu u rasvjetljavanju slučaja ubistva Olivera Ivanovića. On je prilikom posjete zatvoru u Smrekovnici kazao da je Kosovo za saradnju sa Srbijom u ovom slučaju, te istakao da je u četvrtak podneo zahtjeve Policije i Tužilaštva Kosova Vladi Republike Srbije.

"Nije prvi put da sarađujemo sa Republikom Srbijom. Bilo je na desetine slučajeva kada smo razmjenjivali informacije u vezi različitih slučajeva na zvaničnom nivou. Činjenica da danas postoji komunikacija između Ministarstva pravde Kosova i Ministarstva pravde Srbije, znači da se radi o komunikaciji između dveju država“, kazao je on.

"Mi ćemo sarađivati do one mjere dok ne uspijemo da rasvjetlimo ovaj posljednji slučaj, a to je ubistvo Olivera Ivanovića. Razmjenićemo svaku informaciju, takođe smo tražili informacije od njih i čekamo da ih dostave policiji i tužilaštvu. Mislim da su institucije Kosova na pravom putu kada je u pitanju rasvjetljavanje ovog slučaja“, kazao je Tahiri.

Kosovo je odbilo da dopusti uključenost Srbije u istragu ubistva, ali je potvrdilo saradnju u razmjeni informacija.