Srpska lista

Srpska lista navodi da Hashim Thaçi “trči pred rudu“ izjavom u kojoj odbija prijedlog premijera Srbije o danu sjećanja na žrtve ratova u bivšoj Jugoslaviji.

U saopštenju se navodi da ministar spoljnih poslova Kosova zaboravlja da nije premijer, već da tu funkciju obavlja Isa Mustafa.
Srpska u saopštenju podsjeća Thaçija da osim što on nije premijer da ni kosovska vlada nije vlada njegove PDK već koaliciona vlada - LDK, PDK i Srpske liste i da stav oko Vučićeve inicijative koalicioni partneri pa samim time ni Vlada Kosova još uvijek nisu zauzeli. 
“Na ovaj način ministar Thaçi može zadati nepopravljiv udarac odnosima unutar naše koalicije“, navodi se u saopštenju Srpske liste dostavljenom agenciji Tanjug. 
Thaçi je izjavio Al Jazeeri da je Vučićeva inicijativa o uspostavljanju zajedničkog dana sjećanja na žrtve sukoba na prostoru bivše Jugoslavije neprihvatljiva i da smatra da je to relativizacija i ponovno pisanje historije. 
"Ne možemo izjednačiti one koji su podsticali, organizovali i počinili genocid s onima koji su branili svoje domove. To nije ljudski i ne služi pomirenju", naveo je na društvenim mrežama Thaçi.