Čuli ste brojne priče o likovima koji su proveli svoje živote u samoći na različitim ostrvima, izolirani od čovječnosti i okruženi imaginarnim svijetom.

Drugačije priče sa sličnim pričama predstavljene su, počevši od karaktera poznatog romana "Robinson Kruzo" Daniela Defoa pa sve do filma "Cast Away" s glavnom muškom ulogom poznatog glumca Toma Hanksa.

Sve ove priče pokazuju umjetničke katastrofe koje se dešavaju likovima tokom putovanja, a koji završavaju na ostrvima u sred okeana.
 
Nijedan od njih, ne bi svojevoljno izabrao da bude sam i daleko od civiliziranog svijeta. Ali, isto ne misli lik sa životom sličnim onima u romanima, a koji živi na Kosovu.

Za razliku od izmišljenih priča i scenarija, romana, ovo drugo je istina, njegova priča dolazi ne tako izdaleka, nego iz zapadnog Kosova, iz Peći.

Radi se o Midhatu Nallbaniju, zubnom tehničaru, koji povremeno ostavlja rodni grad i odlazi nekoliko kilometara dalje, u imaginarnom svijetu kojeg je sam stvorio.

On smatra boljim i jeftinijim svijet kojeg je stvorio u sred rijeke i okružen visokim planinama, gdje je vidljivost samo visoko na nebu.

Osoba koja se bavi proizvodnjom proteza, porculanskih zuba i drugih dentalnih proizvoda, sada više od godinu dana počela je stvarati oazu u sred rijeke Bistrice koja je okružena planinama Rugovinog prolazi a koja protiče kroz Peć.

Mnogi turisti koji dolaze iz raznih dijelova posjećuju ovu planinu, ostaju bez daha kad vide neobično staništa u sredini rijeke.

Neki smatraju umjetničkom atrakcijom, ali mnogi je opisuju kao zastrašujuću stvarnost koja sliči na horor.

Ali Midhat ne mari mnogo do mišljenja drugih ljudi, i odlučio je da njego raj imenuje egzotičnim imenom. Nazvao ga je "Hotel Relax", jer to znači da ovo radi samo radi opuštanja.