Nakon petosatnog protesta i višečasovnog sukoba policije sa demonstrantima, situacija u Prištini se smirila. Policija je uspela da udalji demonstrante, a počelo je i čišćenje grada.

Iz Policije Kosova je saopšteno da je oko 30 lica uhapšeno, mada su hapšenja i dalje u toku. Direktor urgentnog centra, Basri Lenjani, potvrdio je da je tokom današnjeg sukoba povređeno preko 70 osoba, 45 policajaca i 29 demonstranata. Njihovi životi nisu u opasnosti.
Privremeno je priveden i gradonačelnik Prištine, Shpend Ahmeti, inače iz pokreta Samoopredeljenje.
Policija od 12:45 intervenisala velikim količanama suzavca, a nešto kasnije upotrebila je i vodeni top kako bi rasterala demonstrante koji su uzvraćali kamenjem, motkama, i ostalim tvrdim predmetima. Centar grada se nije video od dima, sirene su se čule na sve strane, na šetalištu su bile cigle i kamenice, demonstranti su jedni drugima točili mleko u oči, policija je hapsila, hitna pomoć odvodila povređene, i policajce i demonstrante.
Premijer Kosova, Isa Mustafa i ministar spoljnih poslova, Hashim Thaci oštro su osudili  nasilje na vanrednoj konferenciji za novinare
“Trgovi Prištine su u velikoj meri oštećeni, imovina građana uništena, napadnuti su javni trgovi i javne imovine. Današnji protest, koji je bio politički motivisan, naneo je veliku štetu našoj državi”, kazao je Mustafa.
Hashim Thaci, zamenik premijera i ministar spoljnih poslova, kazao da proteste nisu organizovali građani, već opozicione partije.
"Dijalog i komunikacija među pozicijom i opozicijom treba da se uspostavi u Skupštini, a ne na ulicama. Ni u jednom trenutku se nećemo predati na nasilje. Današnji akti su akti jedne male grupe“, kazao je Thaci.
"Ovo je pokušaj nasilnog preuzimanja vlasti. Vlast se može dobiti slobodnim glasovima građana, a ne nasiljem", kazao je Thaci.